Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 29.01.2014.
22:22
Beta A
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da je predsednik svih građana ali da mu sve stranke nisu jednake i da će na predstojećim izborima 16. marta navijati da pobedi Srpska napredna stranka (SNS).
Sreda 29.01.2014.23:23
Sta je sad? Sad vam ni on ne odgovara? Pa zar niste pricali da je Tadic kukavica i izdajnik...meni se po ovoj definiciji cini da s vama nesto nije u redu Stalno kukate, zalite se...ne znam sta da kazem
Četvrtak 30.01.2014.09:12
Zahvaljujući nekontrolisanom širenju otrova u hrani za masovnu upotrebu, a pre svega širokog spektra GMO, Srbija je postala zemlja u kojoj haraju teške ili neizlečive bolesti. Prema poslednjim podacima iz pojedinih svetskih naučnih centara, Srbija je postala pravi rasadnik za jednu novu vrstu superbakterije, od koje se skoro nemoguće lečiti, jer je otporna i na najjače antibiotike. Nazvana je Nju Delhi metalo-beta-laktamaza, ili NDM-1. Ova bakterija se prenosi isključivo u bolnicama, a oboleli najčešće umiru od upale pluća i infekcije urinarnog trakta.Na žalost, ovo je samo deo istine o masovnom pomoru građana koji dolazi kao posledica zatrovanosti hrane i vode, ali i zemlje i vazduha.
Četvrtak 30.01.2014.09:13
Borba za zdrav život u Srbiji danas izgleda nemoguća, jer zastrašujuće činjenice o trovanju i bolestima nisu tema najodgovornijnih funkcionera i njihovih medija. Ministar poljprivrede i njegova administracija skoro svakodnevno daju lažne informacije o tome jesmo li ili nismo zatrovani. Ali, narod umire a uvoznici se bogate. Ko ovu paklenu mašinu može da zaustavi? Pijemo i vodu od koje, takođe, lagano umiremo.Genetski modifikovana hrana (GMO/GM) je godinama u upotrebi u Srbiji.
Četvrtak 30.01.2014.09:15
Ta notorna istina dobro je poznata i sadašnjem ministru poljoprivrede Draganu Glamočiću, koji je nedavno, u vezi s tim, javno slagao naciju izjavivši: Mi smo napravili analizu na tržištu i GMO hrane nema na tržištu Srbije...Kao dokaz da je ova Glamočićeva izjava obična prevara, dokaze o prisutnosti GMO na srpskom tržištu su očigledne.Dokaz broj jedan da je ministar govorio neistinu kada je rekao da GMO nije prisutan na srpskom tržištu, svakako je i izjava nadležnih iz američke firme Dženeral mils, da njihove žitarice koje se jedu za doručak "Čirios" (Cheerios) u Americi više neće imati genetski modifikovane sastojke.
Četvrtak 30.01.2014.09:17
Iz ove izjave je lako zaključiti da će još neko vreme GMO biti prisutan u ovom jutarnjem specijalitetu u Americi, ali i da će ovaj proizvod u Srbiji i dalje sadržati GMO. U Srbiji i Hrvatskoj ove žitarice prodaje lanac supermarketa IDEA, odnosno KONZUM, vlasništvo hrvatskog tajkuna Ivice Todorića.Dokument koji je objavljen, a iz koga se vidi da je firma MK Seeds iz Novog Sada, ulica Marije Trandafil 7. uvezla seme kukuruza, od zloglasne kompanije Monsanto, bio je dovoljan razlog da Pokret zelenih iz Novog Sada podnese krivičnu prijavu za uvoz GMO. Na ovaj način i Pokret zelenih demantovao je ministra Glamočića.
Četvrtak 30.01.2014.09:20
Kao što je već poznato, Monsanto je najpoznatija kompanija na svetu koja se bavi proizvodnjom genetski modifikovanim organizmima. Ta kompanija se bavi i proizvodnjom bojnih otrova! Indirektno je kriva i za smrt više stotina hiljada ljudi širom planete. Srpska firma MK Seeds koja sa njima posluje, je deo MK Grupe, odnosno vlasništvo je srpskog tajkuna Miodraga Kostića koji se, notorna je istina, obogatio u vreme dok je zemlja bila pod sankcijama Ujedinjenih nacija.Široj javnosti Kostić je poznat po predlogu da se penzionerima ukinu penzije, ali i po sumnjivim privatizacijama kada je od države kupovao šećerane za tri evra.
Četvrtak 30.01.2014.09:21
Kostić je i potpredsedniku Vlade, Aleksandru Vučiću, preporučio samog sebe za menadžera nekog od javnih preduzeća. Predlog za sada nije prihvaćen.Na sajtu Kostićeve firme piše:'Kompanija MK Seeds je generalni distributer i uvoznik hibridnog kukuruza, čiji je proizvođač renomirana svetska semenska kuća Monsanto''! Treći dokaz da je GMO godinama prisutan u Srbiji je izjava bivše ministarke poljoprivrede Ivane Dulić Marković. Dulićku je prethodno profesor dr Božidar Ćurčić, šef katedre na Biološkom fakultetu u Beogradu optužio da je u jednom mahu pustila da u zemlju uđe 20, u drugom 200.000 tona modifikovane sojine sačme!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)